duminică, 22 august 2010

Greseli...

Nu de mult am citit o carte cu caracter psihologic , care mi-a captivat atentia si din care am tras cateva concluzii.Cartea se numeste "Sapte greseli prostesti pe care oamenii inteligenti le fac in relatia de cuplu" , este scrisa de Carolyn N. Bushong si o recomand tuturor .
Bineinteles ca mie persoanal imi lipseste experienta ca sa pot intelege in totalitate aceasta carte insa am invatat ca daca reusesc sa controlez cateva greseli intr-o relatie cu siguranta voi putea evita multe suferinte.Atat de multi oameni fac unele greseli incat la un moment dat par a fi normale.Va voi enumera si voua celor care cititi blogul meu cele sapte greseli dar si metodele de a le evita:
1.Nu mai fortati intimitatea ( si incepeti sa lasati relatia sa evolueze)
2.Nu va asteptati ca partenerul sa va citeasca gandurile (si incepeti sa i spuneti intocmai ce simtiti si ce va doriti)
3.Nu mai adoptati postura martirului (si incepeti sa refuzati sa va lasati abuzat /a)
4.Nu va imaginati ca aveti intotdeauna dreptate ( si incepeti sa renuntati la prejudecati )
5.Nu va mai controlati partenerul/a(si controlati-va propria viata)
6.Nu mai considerati ca aveti un partener sigur(si incepeti sa dati dovada de respect fata de persoana iubita)
7.Nu mai lasati pasiunea sa se stinga ( incercati sa va reindragostiti)
Parerea mea este ca trebuie sa intelegem mai intai de ce facem anumite greseli intr-o relatie apoi sa incercam sa nu le mai repetam .Dupa ce incheiem o relatie ne consideram victime , apoi ne impunem anumite reguli , principii, si cautam pe cineva in viata noastra total diferit, o persoana care sa nu ne trateze ca cea din relatia anterioara dar de fapt este doar o impresie ,chiar din faza de cunoastere se intampla lucruri familiare si o luam de la capat cu dezamagiri .
Cu totii cautam perfectiune dar pana la urma este nevoie de timp si efort pentru a modela o relatie sanatoasa facand-o sa prospere .Deseori dam vina pe maturitate , refuzam comunicarea , si asteptam ca partenerul /a sa ghiceasca ceea ce ne supara .
Viata de zi cu zi intr- o relatie de cuplu este o provocare pentru ambii parteneri ,o privire mai atenta asupra defectelor fiecaruia si toleranta lor va duce la o relatie autentica si frumoasa, dar daca noi contabilizam numai calitatile si ignoram defectele sau le luam in calcul atunci cand e prea tarziu si constientizam ca nu putem trece peste ele atunci totul esueaza.
Cred ca pentru a pastra un echilibru in relatie de cuplu trebuie ca ambii parteneri sa aiba aceleasi interese ,sa nu domine orgoliul si atunci cand gresesc sa recunoasca .
O dragoste fericita pare un lucru magic , dar trebuie sa invatam sa evitam anumite greseli pentru ca sta in puterea noastra sa trasformam relatia cu persoana iubita in ceea ce ne dorim sa fie ,creandu-ne propria magie.
* App "samburele" din postarea de mai jos a inceput sa evolueze :D

Un comentariu:

  1. Un alt sfat pe care l-as da oricand oricui este sa fiti realisti in asteptarile voastre... ganditi-va mai intai ce aveti voi de oferit si apoi asteptati-va sa primiti de la partenerul vostru ceva din aceeasi clasa... nu va asteptati sa primiti de 10 ori mai mult decat oferiti...

    RăspundețiȘtergere