marți, 10 august 2010

Umor


Cineva mi-a atras atentia asupra faptului ca postarile mele sunt lipsite de umor .
O definitie operationala a umorului este greu de gasit, de aceea cred ca umorul este innascut specific oamenilor si in mod clar nu exista persoana fara sa aiba simtul umorului (in doze mai mici sau mai mari).
Sunt perioade in viata fiecaruia , in care oamenii sunt coplesiti de evenimente negative si logic simtul umorului isi pierde intensitatea , dar cu siguranta nu dispare .Adesea unii dorind sa-si arate simtul dezvoltat al umorului rad de defectele altora fie ele fizice , de caracter sau situationale .
Bineinteles ca si eu am facut acest lucru , dar uneori chiar nu ma caracterizeaza .Nu sunt o persoana sobra,imi place sa am amuz , dar toate au o limita pana la urma pentru ca in anumite situatii m-am simtit lezata de ironiile unora sau de tachinarile lor fie si netendentioase .Eu cred ca simtul umorului este mai dezvoltat la barbati , acestia preferand umorul pe subiecte sexuale ,politice, sportive si inclinati spre forme extreme de umor gen sarcasm ,cinism ,batjocora.Femeile inclina spre forme de umor mai soft gen umor de situatie , caracter .
Cert este ca umorul este definit ca ceva ce starneste rasul si fara umor nu putem trai .
Intr-adevar postarile mele sunt lipsite de umor pentru ca temele si situatiile despre care am scris in mare parte sunt mai serioase , riguroase ,cu probleme mai degraba datatoare de dureri de cap :D nicidecum de amuzament .Prin urmare simtul umorului face parte din caracterul meu , dar il folosesc cand trebuie si mai mult decat atat am fost invatata ca atunci cand intalnesc oameni care ma iau peste picior sa le raspund la fel :P.

7 comentarii:

  1. Sa nu uitam si ca exista tipuri si tipuri de umor... de exemplu una din cele mai bune anecdote din toate timpurile ii apartine lui Mark Twain care spune "E usor sa te lasi de fumat; numai eu m-am lasat de vreo 20 de ori pana acuma.", anecdota care totusi ma indoiesc ca ar fi gustatd de prea multi "hatri" ai vremurilor noastre. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar postezi cum ti se scoala tie pana la urma urmei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt o persoana caruia ii place umorul in mod deosebit, dar datorita acestui articol voi mai vizita blogul tau. Apropo, umor fara esenta este prostie, dupa parerea mea, aici voi gasi cu esenta cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. E fata... nu prea are ce sa i se scoale...

    RăspundețiȘtergere
  5. Incearca sa scrii la bautura. Sigur ti se va parea amuzant. Nu ca eu as face-o . Nu :))

    RăspundețiȘtergere